Kaupankäynnin periaatteet

Privanetin online-palvelussa voit jättää meille julkisesti noteeraamattomiin osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin ja muihin arvopapereihin liittyviä välitystoimeksiantoja. Osto- tai myyntitoimeksiannon voi tehdä online-palvelumme kautta tai sähköpostitse osoitteeseen desk(at)privanet.fi. Ostotoimeksiannon jättäminen vaatii aina voimassa olevan asiakkuuden Privanetiin. Yksittäisen myyntitoimeksiannon voi jättää erillisellä toimeksiantolomakkeella. Lisätietoa yksittäisen toimeksiannon sivulta.

Vastaanotettuamme toimeksiannon etsimme kaupalle vastapuolen, ja vastapuolen löydyttyä toteutamme kaupan. Kaupan toteutumisen jälkeen lähetämme asiakkaalle kauppalaskelman, josta käyvät ilmi kaupan tiedot. Ostajalle kauppalaskelma on lasku, jonka mukaisesti kauppa tulee maksaa. Kaupan maksupäivä on lähtökohtaisesti kaupan toteutuspäivänä (t+0) ja selvityspäivä, jolloin arvopaperit siirtyvät ostajalle, toteutuspäivästä kahden pankkipäivän päästä (t+2). Privanet huolehtii arvopaperien siirrosta myyjän tilinhoitajalta ostajan tilinhoitajalle.

Kaikkiin toimeksiantoihin tulee aikaleima, jonka mukaan ne saadaan saapumisjärjestykseen.

Privanet hoitaa asiakkaiden toimeksiannot täsmällisesti, tasapuolisesti ja nopeasti. Toimeksiannot käsitellään niiden saapumisjärjestyksessä, jos se on mahdollista ottaen huomioon toimeksiannon koko, asiakkaan määräämät hintarajat tai muut toimeksiannon ehdot sekä se, miten toimeksianto on annettu.

Kauppa katsotaan toteutuneeksi, mikäli osto- ja myyntitarjoukset ehtoineen kohtaavat. Kauppojen laskelmat lähetetään myyjälle ja ostajalle pikimmiten kaupan kirjaamisen jälkeen.

Arvopaperien noteeraus päivitetään Privanetin jälkimarkkinan noteeraussivulle vähintään kerran päivässä, päivän viimeisimmän kaupankäyntikurssin mukaan. Kaupan noteeraus voidaan jättää päivittämättä sivuille asiakkaan pyynnöstä. Tähän tulee kuitenkin olla painava syy, jonka riittävyyden Privanet viime kädessä arvioi. Noteeraukset ovat julkisesti näkyvissä Privanetin sivustolla sekä online-palvelussamme. Noteeraukset päivitetään manuaalisesti, eli sivujen päivittymisessä voi olla inhimillisiä viiveitä. Privanet voi poistaa tai jättää näyttämättä osto- tai myyntitarjouksen sivustollaan, mikäli osto- tai myyntitarjous poikkeaa yli 25 % viimeisemmästä noteerauksesta, tai on kooltaan erittäin pieni.

Ajankohtaisimman tiedon osto- ja myyntilaidoistamme saat meklareiltamme, sähköpostitse desk(at)privanet.fi.

Käymme kauppaa aktiivisesti arkisin klo 9.00 – 17.00. Online-palvelun kautta toimeksiantoja voi jättää ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Järjestelmämme päivittyy yöaikaan noin klo 01-06 välisenä aikana, jolloin toimeksiantojen tallentumisessa voi olla viiveitä.

Privanetin jälkimarkkinan kaupankäyntiohjeet kokonaisuudessaan: kaupankäyntiohjeet.