Uutiset

image

Yrityskauppa nostaa Kewatec Aluboatin uuteen kokoluokkaan

Kewatec Aluboatin liikevaihto kasvoi viime vuonna 16,7 miljoonaan euroon edellisvuoden 11,4 miljoonaan euroon eli kasvua kertyi 46 prosenttia. Kuluvan vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 9,5 miljoonaa euroa ja yhtiö arvioi syyskuun puolivälissä koko vuoden liikevaihdon asettuvan 13-14 miljoonan euron tasolle. Yhtiön tilauskanta oli syyskuun puolivälissä hyvällä 15 miljoonan euron tasolla.

Koronapandemian vaikutukset operatiiviseen toimintaan ovat jääneet vähäisiksi, mutta kevään ja kesän tilauskannan kertymää on siirtynyt myöhempään ajankohtaan. Kuluvan vuoden liikevaihto ja tulos jäävät odotuksista, minkä takia yhtiökokous päätti syyskuussa, että hallituksen esittämää 0,11 euron suuruista osakekohtaista osingonjakoa ei toteuteta. Osingon peruuttamiseen vaikutti myös Business Finlandilta saatu 100 000 euron koronatuki.

Kewatec Aluboatin operatiivinen tulos parani viime vuonna. Liikevoitto nousi 0,4 miljoonasta eurosta 0,6 miljoonaan euron eli suunnilleen samassa tahdissa kuin liikevaihto. Kuluvan vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden liikevoitto oli 0,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön nettotulos laski viime vuonna 255 tuhannesta eurosta 112 tuhanteen euroon. Tulosta rasitti Kiinan yhteisyrityksen miljoonan euron tasearvoon tehty noin 250 tuhannen euron alaskirjaus. Kewatecin kiinalaiskumppani Conglin Group on käynyt läpi velkasaneerauksen ja yhteisyrityksellä on ollut uusi pääomistaja viime talvesta lähtien.

Yhteisyrityksen tulevaisuus on vielä hämärän peitossa, sillä Conglinin velkasaneeraus on vienyt uskottavuutta ja tilauksia on tänä vuonna tullut minimaalisesti ja pandemia on rajoittanut tapaamista uuden omistajan kanssa. Yhteisyritys ei aiheuta juurikaan juoksevia kuluja Kewatecille, mutta jäljellä olevaan tasearvoon saattaa tulla vielä lisää alaskirjauksia kuluvan vuoden tilinpäätökseen.

Kewatecin taseen loppusumma oli viime vuodenvaihteessa 6,1 miljoonaa euroa, josta omaa pääomaa oli 2,3 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste oli 37 prosenttia. Tuotekehityskuluja yhtiö on aktivoinut taseeseen reilut 600 tuhatta euroa.

Kewatec Aluboat tiedotti kesällä yrityskaupasta, jolla se osti porvoolaiskilpailijansa Weldmec Marine Oy:n. Yhtiöiden vuoden 2019 yhteenlaskettu liikevaihto oli 24 miljoonaa euroa. Osana kauppahintaa Weldmecin omistajille suunnattiin 100 000 osakkeen anti, mikä nostaa Kewatec Aluboatin osakemäärän 1 182 144 osakkeeseen.

Kewatec Aluboatin osakkeen myyntikurssi Privanetissa on tällä hetkellä 5,00 euroa, mikä antaa yhtiön markkina-arvoksi 5,9 miljoonaa euroa.

PRIVANET | 20.11.2020

Kewatecin yhtiösivulle