Uutiset

Vakavaraiset sijoitusyhtiöt porskuttavat edelleen

Privanet Premarketin Päälistalta löytyvät mm. sellaiset kohteet kuin Finda, KPY sekä Partnera. Kaikkia näitä sijoitusyhtiöitä yhdistää yksi asia: niiden juuret ovat paikallisessa puhelinyhtiöliiketoiminnassa, ja ne ovat kaikki aikanaan myyneet kyseisen liiketoiminnan DNA:lle.

Kuopiossa toimiva Osuuskunta KPY on vahva alueellinen vaikuttaja. Sijoitussalkusta löytyvät Enfo, Voimatel, Vetrea Terveys, sekä kiinteistösijoituksia, joista merkittävimpänä KPY Novapolis. Analyysitalo Inderes teki KPY:stä marraskuussa arvonmäärityksen, jonka mukaan yhtiön omistusten arvo on 37,40 euroa per osuus, ja Inderesin huomioimalla sijoitusyhtiöalennuksella 29,90 euroa per osuus. KPY on treidannut Premarketilla loppuvuodesta korkeimmillaan 24,50 -tasolla, eli 35% substanssialennuksella. KPY on jakanut osuuskorkoa (osuuskuntien osinkoa vastaava voitonjako) yli 6% vuosittain.

Varsinais-Suomesta lähtöisin oleva Finda tiedotti marraskuun lopulla yhdistävänsä sijoitusliiketoimintojaan PHP:n kanssa Findan tytäryhtiöön. Yhtiön varallisuus on ilmoituksen mukaan 1,3 miljardia euroa, ja Finda omistaa järjestelyn jälkeen uudesta yhtiöstä 82%. Näin ollen Findan omistuksen arvo olisi siis 1,066 miljardia euroa, eli 78,28 euroa per osake. Finda on treidannut Premarketilla loppuvuodesta korkeimmillaan 49,75 euroa per osake -tasolla, eli yli 36% substanssialennuksella. Finda on jakanut viimeisen kolmen vuoden aikana osinkoa yli 7,5% vuosittain.

Oulussa kotipaikkaansa pitävän Partneran salkusta löytyy vaahtolasien osaaja Uusioaines Oy:tä ja Hasopor AB:ta, osuus pääomasijoitusrahasto Nordic Optionista sekä tytäryhtiö energiansäästöpalveluja tarjoava ESaaS. Yhtiön arvon kehitystä seuraava Initia teki Partnerasta elokuussa arvokatsauksen. Sen mukaan omistusten yhteenlaskettu arvo on 2,49 euroa per osake. Partnera on treidannut Premarketilla loppuvuodesta 1,75-1,95 euroa per osake- tasolla, eli 21-29% substanssialennuksella. Partnera on jakanut yli 7% osinkoa vuosittain.

 

Kiinnostuitko vakavaraisista sijoitusyhtiöistä? Ota yhteyttä contact@privanet.fi.

Haluatko ostaa Premarketin listan kohteita? Avaa ilmainen asiakkuus ja jätä toimeksianto online-palvelussamme.

PRIVANET | 01.01.2020

Asiointi meillä