Uutiset

image

Partnera tähyää pörssiin

Partnera selvittää mahdollisuuksia listata osakkeensa Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle. Mahdollinen listautuminen on tarkoitus toteuttaa niin sanottuna teknisenä listautumisena ilman osakeantia tai -myyntiä. Mikäli selvitystyö ja markkinaolosuhteet tukevat yhtiön hallituksen näkemyksen mukaan listautumista, se voitaisiin toteuttaa tämän vuoden jälkipuoliskolla.

Noin 140-vuotisen historian omaavan yhtiön juuret ovat Oulun Puhelimessa, ja varallisuuden muodostumisessa lähihistoriassa keskeisessä roolissa ovat olleet isot DNA:n ja Hoivatilojen osakemyynneistä kertyneet varat.

Viimeisistä Hoivatilojen osakkeista Partnera luopui viime vuonna. Partneran vajaan 23 miljoonan euron liikevaihto koostui viime vuonna pääosin yhtiön teollisista omistuksista eikä enää arvopaperikaupasta niin kuin toissa vuonna.

Teollisista omistuksista merkittävin on vaahtolasiliiketoiminta, jota yhtiö täydensi viime vuonna ruotsalaisen Hasopor Ab:n hankinta. Foamit Group Oy-nimeä kantavan vaahtolasiliiketoiminnan liikevaihto oli viime vuonna 21,5 miljoonaa euroa ja se toi Partneran tulokseen 0,6 miljoonaa euroa. Liikevaihtoon on kuluvana vuonna luvassa kasvua jo pelkästään siksi, että Hasoporin luvut tulevat sisältymään liikevaihtoon koko vuoden osalta.

Partneran muita omistuksia ovat Oulu ICT Sijoitus Oy, joka omistaa 34,2 prosenttia pääomasijoitusyhtiö Nordic Optionista. Pääomasijoitusyhtiö tuplasi viime vuonna tuloksensa miljoonaan euroon. Kiinteistöhankkeista Partnera on mukana Oulun sataman logistiikkakeskuksessa ja Oulun ratapihahankkeessa.

Viime vuoden 8,1 miljoonan euron liikevoitosta liiketoiminnan muut tuotot toivat 6,3 miljoonaa euroa. Potti koostui suurelta osin YIT:lle myydystä kiinteistöstä ja reilun miljoonan euron verran tuli viimeisistä Hoivatilojen osakkeista.

Partnera omistaa myös merkittävän potin hankintahintaan kirjattuja Findan osakkeita sekä suoraan että välillisesti. Suoran omistuksen arvo on Findan tämänhetkisellä 44 euron kurssilla 22 miljoonaa euroa. Partnera omistaa myös 36,3 prosentin osuuden Telebusiness InWestistä, jonka suurin omistaja on Finda. Telebusiness InWest Oy omistaa liki 30 miljoonan euron arvoisen Finda-potin, josta Partneran siivun arvo on vajaat 11 miljoonaa euroa.

Partneran markkina-arvo 2,00 euron kurssilla on 72,3 miljoonaa euroa eli suunnilleen yhtön 71,4 miljoonan euron oman pääoman verran. Partneran omistamien Finda-osakkeiden 33 miljoonan euron markkina-arvo on kuitenkin selvästi kirjanpitoarvoa korkeampi.

Osinkoa Partnera jakaa edellisvuoden tapaan 0,14 euroa osakkeelle, mikä tarkoittaa seitsemän prosentin tuottoa suhteessa nykykurssiin. Partneran yhtiökokous pidetään 20.5. Yhtiön suurin omistaja on Oulun kaupunki 47 prosentin osuudellaan.

Toinen suuri omistaja on Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta, joka omistaa suoraan 0,6 prosenttia Partnerasta ja 10,2 prosenttia Arvo Invest Nordicin kautta. Privanetin listalla myös noteerattavan Pohjanmaan Arvon Partnera-potin arvo on vajaat kahdeksan miljoonaa euroa.

PRIVANET | 29.04.2020

Partneran osavuosikatsaukseen