Uutiset

image

Osakkeet paisuttivat GWS:n salkkua

G.W. Sohlbergin sijoitussalkun arvo nousi kolmannella neljänneksellä noin yhdeksän miljoonaa euroa 98,8 miljoonaan euroon. Salkku on toipunut kevään rytinästä mukavasti, sillä ensimmäisen neljänneksen yli 27 miljoonan euron pudotuksesta on toisen ja kolmannen neljänneksen aikana kurottu umpeen huomattava osa. Jos salkun vuodenvaihteen arvosta vähennetään kevään osinko, vuodenvaihteen lukemiin on enää pieni hajurako.

Kolmoskvartaalin noususta pääosa oli osakesijoitusten arvonnousun ansiota, sillä osakesalkun arvo nousi 62,0 miljoonasta eurosta 68,3 miljoonaan euroon. Muissa pääomaluokisssa tapahtuneiden arvonmuutosten vaikutukset kokonaisuuteen jäivät vähäisiksi.

Kolmannen neljänneksen salkkuraportin perusteella muutoksia salkun painotuksissa ei juurikaan tapahtunut, sillä jokaisessa pääomalajissa osuus salkun painosta muuttui vain prosenttiyksikön kymmenyksiä. Liki 80 prosenttia salkusta muodostavissa osakesijoituksissa pohjoismaisten osakkeiden osuus laski lievästi, mutta ne muodostivat edelleen yli 60 prosenttia koko GWS:n salkusta ja liki 80 prosenttia yhtiön osakepositiosta.

Myös muutokset salkun valuuttajakaumassa jäivät vähäisiksi. Euromääräisten sijoitusten osuus oli runsaat 60 prosenttia ja toiseksi tärkeimmän Ruotsin kruunun osuus vajaa viidennes.

Viimeiset kaupat GWS:n osakkeella on Privanetissa tehty 21 euron kurssilla, mikä tarkoittaa 62,5 miljoonan euron markkina-arvoa. Se alittaa salkun arvon 37 prosentilla.

 

PRIVANET | 15.10.2020

GWS:n kvartaaliraporttiin