Uutiset

image

Kewatec Aluboatin tilauskanta kasvussa

Kewatec Aluboatin 18 miljoonan euron liikevaihtotavoite viime vuodelle jäi toteutumatta. Liikevaihto laski edellisvuoden 16,7 miljoonasta eurosta noin 15 miljoonaan euroon. Liikevaihdon odotuksia heikompaan kertymään vaikutti etenkin toisen vuosineljänneksen aikana yksityisektorilta saatujen tilausten jääminen odotuksista.

Laskeneesta liikevaihdon myötä yhtiön liikevoitto jäi myös budjetoidusta, mutta oli kuitenkin lievästi positiivinen. Tarkemmat luvut yhtiö kertoo, kun tilinppätös on vahvistettu.

Konsernin tilauskanta on syksystä kasvanut merkittävästi suhteessa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan ja on yhtiön hallituksen puheenjohtajan Kent Björklundin mukaan tällä hetkellä 19 miljoonaa euroa. Yhtiön edellinen tilauskantapäivitys oli syyskuun puolivälistä, jolloin se oli noin 15 miljoonaa euroa.

Viime vuonna tehty porvoolaisen Weldmec Marinen hankinta siivittää osaltaan Kewatec Aluboatin kuluvan vuoden kasvua. Konsernin tavoitteena on kuluvalle vuodelle 27 miljoonan euron liikevaihto ja merkittävän tilauskannan kerryttäminen vuodelle 2022. Tällä hetkellä yhtiön tarjouskanta on 113 miljoonaa euroa, joka pitää sisällään venesarjoja, joiden toimitukset jakautuvat useammalle vuodelle.

Yhtiö ei vielä ennusta kuluvasta vuodesta vahvaa tulosvuotta, sillä huomattava osa tilasukannasta on myyty kilpailluissa olosuhteissa viime vuonna. Kuluvalta vuodelta yhtiö odottaa vahvistetun myyntiorganisaation kautta suurempaa ja paremmin hinnoiteltua tilauskantaa vuodelle 2022.

 

Privanet järjestää keskiviikkona 17.2.2021 kello 17.00-18.00 webinaarin, jossa haastattelussa on Kewatec Aluboatin hallituksen puheenjohtaja Kent Björklund. Lisää webinaarista täällä.

 

PRIVANET | 16.02.2021

Kewatecin yhtiösivulle