Uutiset

Jälkimarkkinan vaihdetuimmat 2020 -raportti

Vuoden vaihdetuin osake oli Finda. Sijoitusyhtiön sijoitusvarallisuudesta oli vuosi sitten sijoitettuna vain noin kolmasosa. Yhtiö tiedottaa tekemisistään erittäin heikosti, ja viimeisin tiedonjyvä sijoitussalkun tilanteesta on huhtikuulta. Menneenä vuonna rahoitusmarkkina heilui suuresti, mikä toi lisähaastetta Findan sijoitussalkun arvon arviointiin. Sijoittajia haastavuus ei hidastanut, ja osaketta vaihtui jälkimarkkinallamme lähes kolminkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.

Toiseksi vaihdetuin kohde oli Osuuskunta KPY. Kuten Finda, myös KPY on ollut vaihdetuimpien kohteiden listalla jo useamman vuoden putkeen. Kuopiolainen sijoitusyhtiö koki suuria muutoksia vuoden aikana, kun yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Lauri Kerman siirtyi tehtävästä, ja tilalle tuli yhtiön hallituksessa vaikuttanut Anssi Lehikoinen. KPY julkaisi loppuvuodesta videopätkän, jossa yhtiön vaikuttajat kertovat KPYn strategiasta nyt ja lähitulevaisuudessa. Yhtiön tasaisen vuosittaisen vaihdon päälle tuli vielä muutosten tuoma vaikutus, mikä johti osuuden vaihdon selvään kasvuun edellisvuodesta.

Kolmanneksi vaihdetuin oli St1 Nordic osake. St1 tuli jälkimarkkinallemme vaihdannan kohteeksi vuonna 2019, ja on vakiinnuttanut paikkansa vaihdetuimpien listalla. Pandemia leimasi myös St1:n liiketoimintaa päättyneenä vuonna, mutta siitä huolimatta yhtiö kertoi muutamia hyviä uutisia. Merkittävin lienee loppuvuodesta tiedotettu tuulivoimakapasiteetin myynti. St1:n osakevaihto oli samaa luokkaa edellisvuoden kanssa.

Muita vaihdetuimpien listan kohteita olivat muun muassa toimitusjohtajansa vaihtanut Viria, omia osakkeitaan ostava entinen pörssiyhtiö Julius Tallberg-Kiinteistöt, syksyllä First Northiin listautunut Partnera, sekä reilusti yritysostoja tehnyt Cityvarasto. Uudempien listayhtiöiden joukosta kärkivaihdolle ylsivät TracegrowWordDive sekä Bolt Group.

 

Top-15 vaihdetuimmat lista kokonaisuudessaan:

1. Finda
2. Osuuskunta KPY
3. St1 Nordic
4. Viria
5. Julius Tallberg-Kiinteistöt
6. Partnera
7. Tracegrow
8. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
9. WordDive
10. Ruohonjuuri
11. Bolt Group
12. Sato
13. G.W.Sohlberg
14. Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta
15. Cityvarasto

 

Kiinnostuitko vaihdetuimmat-listan kohteista? Ota yhteyttä desk(at)privanet.fi.

 

Lisätietoa vaihdetuimmat-raportista:

Joni Niemeläinen, Head of Secondary Market, joni.niemelainen(at)privanet.fi.

 

PRIVANET | 01.01.2021

Osta tai myy arvopapereita online-palvelussamme