Uutiset

image

Hereditasin kuluva vuosi jo voitollinen

Hereditasin salkun arvo nousi syyskuun lopussa 216,2 miljoonaan euroon, kun salkun arvo kesäkuun lopussa oli 204,7 miljoonaa euroa. Samalla salkun arvo pyyhälsi ohi vuodenvaihteen osinkokorjatun 213,8 miljoonan euron lukeman. Ensimmäisen neljänneksen yli 30 miljoonan euron koronapudotus on siis paikattu kokonaan kahden seuraavan neljänneksen aikana.

Osakekohtainen nettovarallisuus oli syyskuun lopussa 3,25 euroa eli 0,15 euroa enemmän kuin kesäkuun lopussa. Vuodenvaihteen osinkokorjaamattomaan 3,31 euron lukemaan matkaa on vain kuusi eurosenttiä. Hereditas maksoi toisella vuosineljänneksellä 0,13 euron osingon.

Suuria muutoksia sijoitussalkun painotuksessa ei kolmannella neljänneksellä tapahtunut. Osakepaino laski vuosineljänneksen aikana vajaat kaksi prosenttiyksikköä 65,9 prosenttiin, kun taas vaihtoehtoisten sijoitusten potti nousi 0,7 prosenttiyksikköä 24,6 prosenttiin.

Salkun kymmenen suurimman sijoituksen listalle nousi Wallenbergien sijoitusyhtiö Investor ja listalta tippui tanskalainen lääkeyhtiö Novo Nordisk.

Viimeiset kaupat Hereditasin osakkeella on tehty Privanetissa 2,49 euron kurssilla eli reilut 23 prosenttia alle osakekohtaisen nettovarallisuuden.

 

PRIVANET | 19.10.2020

Hereditaksen kvartaaliraporttiin