Uutiset

image

Hereditasilla hyvä viimeinen neljännes

Hereditasin sijoitussalkun tuotto nousi viimeisellä neljänneksellä 7,6 prosenttiin.

Hereditasin sijoitussalkku tuotti viime vuonna 11,2 prosenttia. Salkun arvo oli vuodenvaihteessa 229,8 miljoonaa euroa. Toissa vuoden lopussa salkun arvo oli 221,8 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 3,5 prosentin muutosta salkun arvoon.

Huomattava ero salkun tuoton ja salkun arvonmuutoksen välillä selittyy pääosin yhtiön maksamalla 8 miljoonan euron osingolla ja veroista, jotka yhtiö joutuu voitoistaan maksamaan.

Yhtiö ei julkista viimeisen neljänneksen yhteydessä osakkeelle virallista substanssiarvoa. Se kerrotaan vasta, kun tilintarkastajat ovat tarkistaneet sen tilinpäätöksen yhteydessä. Kolmannen vuosineljänneksen lopussa subtanssiarvo oli 3,25 euroa osakkeelle, joten salkun arvonmuutoksia vertaamalla virallinen substanssiarvo asettunee noin 3,45 euroon. Toissa vuodenvaihteessa osakekohtainen substanssi oli 3,31 euroa. Viimeiset kaupat Hereditasin osakkeella on Privanetissa tehty 2,80 euron kurssilla eli noin 19 prosenttia alle laskennallisen substanssiarvon.

Vasta tilinpäätöksen julkistamisen yhteydessä yhtiö kertoo myös hallituksen osinkoesityksestä. Toissa vuodelta yhtiö maksoi 0,13 euron osingon.

Hereditasin kymmenen suurimman sijoituksen listalta putosi viimeisellä neljänneksellä eQ Hoivakiinteistöt-rahasto, ja listalle nousi Petercam Real Estate Europe Dividend-rahasto. UPM-Kymmene nousi salkun suurimmaksi sijoitukseksi 5,6 prosentin osuudella koko salkusta. Syyskuun lopun arvokkain sijoitus Kone valahti myyntien myötä kolmossijalle.

Salkun osakepaino oli syyskuun lopussa 68,2 prosenttia eli 2,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin syyskuun lopussa ja 0,7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten.

 

PRIVANET | 25.01.2021

Hereditaksen kvartaaliraporttiin