Uutiset

image

Hereditas pärjäsi vertailuindeksille

Hereditasin salkun arvo laski ensimmäisellä vuosineljänneksellä 190,8 miljoonaan euroon vuodenvaihteen 221,8 miljoonasta eurosta. Laskua kertyi 12,8 prosenttia, mikä oli vajaat kolme prosenttiyksikköä vähemmän kuin vertailuindeksin 15,4 prosentin miinus.

Salkun 10 suurimman sijoituksen listalla uusiksi sijoituksiksi nousivat Wallenbergien sijoitusyhtiö Investor ja euro. Salkun rahamarkkinoiden eli käteisen paino nousi kaikkiaan vuodenvaihteen 0,3 prosentista 3,8 prosenttiin eli runsaaseen seitsemään miljoonaan euroon.

Salkun osakepaino laski vuosineljänneksen aikana 67,5 prosentista 61,2 prosenttiin eli osakeposition arvo laski karkeasti 150 miljoonasta eurosta 117 miljoonaan euroon. Vuodenvaihteessa salkun toiseksi suurimmassa sijoituksessa Aktiassa Hereditas kevensi omistustaan tuntuvasti ja se valui kakkossijalta kuudenneksi suurimmaksi sijoitukseksi.

Vuodenvaihteen suurimpien listalta putosi pois Wärtsilä. Tilinpäätöksessään Herditas kertoi myös keventäneensä omistusta tämänhetkisissä suurimmissa sijoituksissaan Koneessa ja UPM-Kymmenessä. Vaikka Wärtsilä valui pois suurimpien listalta se oli ykkösneljänneksellä salkun harvoja positiivisesti tuottaneita osakkeita tanskalaisen Novo Nordiskin ohella.

Osakekohtainen substanssiarvo laski ensimmäisellä neljänneksellä 2,99 euroon, kun se vielä vuodenvaihteessa oli 3,31 euroa. Viimeiset kaupat Hereditasin osakkeella on Privanetissa tehty 2,35 euron kurssilla eli 21,4 prosenttia alle maaliskuun lopun substanssiarvon. Yhtiökokoukselle ehdotettu 0,13 euron osinko on luvassa alkukesästä. Osinkotuotto suhteessa nykykurssiin on 5,5 prosenttia ja yhtiön kassaan osingonmaksu tarkoittaa noin kahdeksan miljoonan euron lovea.

PRIVANET | 24.04.2020

Hereditaksen kvartaaliraporttiin