Uutiset

image

GWS:n salkku elpyi toisella vuosineljänneksellä

G.W. Sohlbergin sijoitussalkun arvo nousi toisella vuosineljänneksellä 16 prosenttia 89,9 miljoonaan euroon. Vuodenvaihteessa salkun arvo oli 105,4 miljoonaa euroa ja maaliskuun lopussa 77,8 miljoonaa euroa. Jos vuodenvaihteen salkun arvosta vähennetään yhtiön maksama noin kolmen miljoonan euron suuruinen osinko, GWS:n salkku kiri toisella neljänneksellä takaisin noin puolet ensimmäisen neljänneksen tappioista.

GWS jakaa sijoituksensa Public Marketsiin ja Private Marketsiin, joiden pidemmän aikavälin tavoitepainot salkussa ovat Public Marketsin osalta vähintään 40 prosenttia ja Private Marketsin osalta enintään 60 prosenttia. Kesäkuun lopussa Private Marketsin osuus oli yhä vaatimaton, sillä pääomarahastoissa, listaamattomissa osakkeissa ja -lainoissa oli kiinni vain 8,7 miljoonaa euroa.

Public Marketsin puolella näkyi toisella kvartaalilla osakemarkkinoiden elpyminen, sillä osakeposition arvo nousi 53,2 miljoonasta eurosta 62,0 miljoonaan euroon. Strukturoitujen tuotteiden salkku kutistui vuosineljänneksen aikana 12,6 miljoonasta eurosta 11,1 miljoonaan euroon, mutta rahastosijoitusten potti nousi 6,2 miljoonasta eurosta 11,4 miljoonaan euroon.

Viime vuonna otetusta 17,9 miljoonan euron lainasta oli kesäkuun lopussa jäljellä samaiset 17,5 miljoonaa euroa kuin maaliskuun lopussa. Yhtiön kassatilanteessa ei vuosineljänneksen aikana tapahtunut isoja muutoksia. Kassassa oli kesäkuun lopussa 10,5 miljoonaa euroa eli noin 7 miljoonaa euroa enemmän kuin vuodenvaihteessa.

Kesäkuun lopun salkun arvolla laskettu osakekohtainen substanssi oli 30,22 euroa eli nelisen euroa enemmän kuin maaliskuun lopussa. Vuodenvaihteen salkkuraportista laskettu osakekohtainen substanssi oli 35,43 euroa.

Viimeiset kaupat GWS:n osakkeella on tehty Privanetissa 20 euron kurssilla.

PRIVANET | 29.07.2020

GWS:n kvartaaliraporttiin