Uutiset

image

GF Money Consumer Finance paransi kuluja karsimalla

GF Money Consumer Financen yhdeksän kuukauden liikevaihto laski 14,8 miljoonasta eurosta 13,6 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevoitto kuitenkin parani 3,7 miljoonasta eurosta 4,0 miljoonaan euroon. Voitto ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja nousi 1,5 miljoonasta eurosta 2,2 miljoonaan euroon.

Yhtiön yhdeksän kuukauden tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja on saman verran kuin koko viime vuoden tulos. Tulosparannus selittyy sillä, että yhtiö pystyi pudottamaan kulujaan liikevaihdon laskua enemmän. Materiaalien ja palvelujen kulut laskivat 0,3 miljoonaa euroa, henkilöstökulut 0,1 miljoonaa euroa, liiketoiminnan muut kulut 1,1 miljoonaa euroa ja rahoituskulut 0,3 miljoonaa euroa.

Taseen loppusumma oli syyskuun lopussa 69,3 miljoonaa euroa eli 1,1 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten ja vajaat miljoona euroa enemmän kuin vuodenvaihteessa. Oma pääoma oli 41,3 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten lukema oli 42,5 miljoonaa euroa. Huomattava osa omasta pääomasta koostuu yhtiön etuoikeutetuista osakkeista, joille yhtiö maksaa ennalta sovittuja osinkoja.

Lyhytaikaiset lainat rahoituslaitoksilta kasvoivat vuodentakaisesta 11,4 miljoonasta eurosta 17,2 miljoonaan euroon. Kesäkuun lopussa lainapotti oli 16,2 miljoonaa euroa.

GF:n lokakuussa toteutettu konversioanti ei ole mukana yhdeksän kuukauden luvuissa mukana. Konversioanti ei vaikuta yhtiön omaan pääomaan, mutta etuosakkeille taseesta maksettava osinkopotti pienenee jonkin verran.

Viimeiset kaupat GF Money Consumer Financen osakkeella on Privanetissa tehty 2,25 euron kurssilla, mikä antaa yhtiön markkina-arvoksi 12,4 miljoonaa euroa.

PRIVANET | 12.11.2020

Linkki yhtiön osavuosikatsaukseen