Uutiset

image

Enfon kolmas neljännes oli viimevuotista heikompi

It-yhtiö Enfon liikevaihto laski kolmannella neljänneksellä kolme miljoonaa euroa edellisvuodesta ja oli 24,1 miljoonaa euroa. Liikevoitto laski 0,7 miljoonan euron positiivisesta lukemasta 0,2 miljoonaa euroa tappiolle. Nettotulos jäi puoli miljoonaa euroa pakkaselle, kun vuosi sitten yhtiö ylsi 0,1 miljoonaa euroa voitolle.

Yhdeksän kuukauden liikevaihto laski reilut viisi miljoonaa euroa 84,3 miljoonaan euroon. Yhtiön kannattavuustoimet ovat kuitenkin purreet, sillä liikevoitto parani 0,4 miljoonasta eurosta 0,6 miljoonaan euroon. Nettotulos oli yhdeksän kuukauden jälkeen 0,9 miljoonaa euroa miinuksella, kun vuosi sitten tappiota syntyi 1,7 miljoonaa euroa.

Koronan sävyttämästä vuodesta huolimatta liiketoiminnan kassavirta parani tammi-syyskuussa 5,2 miljoonasta 8,6 miljoonaan euroon. Omavaraisuusaste oli syyskuun lopussa 41 prosenttia eli viitisen prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuodenvaihteessa. Nettovelkaantumisaste oli 82 prosenttia ja korolliset nettovelat laskivat vuodentakaisesta runsaat neljä miljoonaa euroa reiluun 38 miljoonaan euroon.

Osakekohtainen oma pääoma oli syyskuun lopussa 57,7 euroa. Viimeiset kaupat Enfon osakkeella on tehty Privanetin jälkimarkkinassa 75 euron kurssilla.

Yhtiön hallitus päätti syyskuun lopussa mitätöidä 13 506 yhtiön omistamaa osaketta, mikä pudottaa osakemäärää noin 1,7 prosenttia. Mitätöinti astui voimaan lokakuussa. Syyskuun lopussa suurin omistaja oli Osuuskunta KPY 84,3 prosentin osuudellaan.

Toimitusjohtaja Seppo Kuulan mukaan korona on siirtänyt kasvupyrkimykset vuoteen 2021 ja painopiste on tänä syksynä kannattavuudessa.

 

PRIVANET | 29.10.2020

Enfon osavuosikatsaukseen