Uutiset

image

Enfolla voitollinen koronaneljännes

It-yhtiö Enfon toisen neljänneksen liikevaihto laski vuodentakaisesta kahdella miljoonalla eurolla 29,3 miljoonaan euroon. Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli 60,2 miljoonaa euroa eli 2,4 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna.

Liikevaihdon lievästä laskusta huolimatta toisen neljänneksen liikevoitto ylsi 0,6 miljoonaa euroa voitolliseksi, kun vuosi sitten liikevoitto jäi nollaan. Puolen vuoden ajalta käyttökate kasvoi selvästi ollen 5,5 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella se oli 3,6 miljoonaa. Toisen neljänneksen liikevoitto oli kaksinkertainen verrattuna ensimmäiseen neljännekseen. Puolen vuoden jälkeen liikevoittoa on kasassa 0,9 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten se jäi 0,3 miljoonaa euroa tappiolle. Puolen vuoden nettotappio kutistui 1,8 miljoonasta eurosta 0,4 miljoonaan euroon toisen neljänneksen 1,6 miljoonan euron nettotuloksen ansiosta.

Yhtiön omavaraisuusaste parani vuodenvaihteen lukemiin verrattuna reilut neljä prosenttiyksikköä 40,3 prosenttiin. Nettovelkaantumisaste aleni vuodenvaihteen 96,0 prosentista 80,7 prosenttiin. Korollista nettovelkaa Enfolla oli kesäkuun lopussa runsaat 38 miljoonaa euroa eli kolmisen miljoonaa euroa vähemmän kuin vuodenvaihteessa ja vuosi sitten.

Enfon osakekohtainen oma pääoma oli kesäkuun lopussa 59,3 miljoonaa euroa ja puolen vuoden osakekohtainen tulos 1,5 euroa.

Enfon toimitusjohtaja Seppo Kuula toteaa katsauksessaan, että yhtiö jäi koronapandemian takia 10-15 prosenttia tavoiteliikevaihdostaan, mutta kiittelee samalla säästötoimia, joilla muuttuneeseen tilanteeseen reagoitiin. Kuluvan vuoden painopiste onkin alkuperäisen kannattavan kasvun sijaan syksyllä kannattavuudessa.

Koska koronapandemia on muuttanut näkymiä, yhtiö ei esitä arvioita tulevasta kehityksestä. Enfon suurin omistaja KPY omisti yhtiöstä kesäkuun lopussa 84,3 prosenttia.

 

PRIVANET | 27.08.2020

Enfon taloudelliset raportit