Uutiset

image

Eettisten sijoituskohteiden aatelia - Ruohonjuuri

Privanetin Päälistalta löytyy luomuruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju Ruohonjuuri. Yhtiö on määritellyt perustamisesta lähtien toimintansa seuraavien ohjenuorien mukaisesti:

”Yhtiön toimialana on energian ja raaka-aineiden säästämistä, luonnon kanssa tasapainossa olevan yhteiskunnan syntymistä sekä maapallon oikeudenmukaista ja järkevää käyttöä edistävien hyödykkeiden valmistus, maahantuonti, tukku- ja vähittäiskauppa sekä alaan liittyvä julkaisutoiminta.”

"Ruohonjuuren toiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin, joiden mukaan meillä ei ole oikeutta evätä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tehdä niitä asioita, joita meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tänään.

Ruohonjuurella on tällä hetkellä 17 myymälää (Suomessa 15, Ruotsissa kaksi) sekä kattava verkkokauppa. Vahva brändi sekä hyvinvoinnin ja eettisen ostokäyttäytymisen trendit tukevat yhtiön menestystä. Ruohonjuuri on kasvattanut liikevaihtoaan reilusti viime vuosina, ja tehnyt sen kannattavasti. Kasvu on rahoitettu tulovirralla, ja yhtiöllä ei ole korollista velkaa.

Liikevaihto vuonna 2019 oli tammikuisen osakasviestin mukaan yli 30 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna se oli 25,1 miljoonaa. Liikevaihto on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana keskimäärin 17% per vuosi. Osakasviesti ei ota kantaa tulokseen, mutta arvioimme kannattavuuden olevan edellisvuoden tasolla, eli tilikauden tuloksen olevan vajaa miljoonan euron luokkaa. Osinkoa jaettiin viime keväänä 2,14 euroa per osake, eli noin 60% nettotuloksesta. Tämä vastasi osakkeen edeltävän vuoden päätöskurssin hinnalla laskettuna 4,7% osinkotuottoa.

Ruohonjuuri on kasvanut kannattavasti jo usean vuoden ajan, ja pysynyt koko tämän ajan uskollisena perustamisestaan lähtöisin oleville aatteille. Se on siis eettisten sijoituskohteiden aatelia.

 

Kiinnostuitko Ruohonjuuresta sijoituskohteena, tai kaipaatko lisätietoa? Ota yhteyttä contact@privanet.fi.

Haluatko ostaa Ruohonjuuren osaketta, tai muita Premarketin listan kohteita? Avaa ilmainen asiakkuus tai jätä toimeksianto online-palvelussamme.

PRIVANET | 18.03.2020

Ruohonjuuren sijoittajasivut