Uutiset

image

Eckeröllä karu alkuvuosi

Eckerön liikevaihto liki puolittui alkuvuonna 102,0 miljoonasta eurosta 52,8 miljoonaan euroon. Koronan painaman yhtiön matkustajamäärä laski edellisvuoden 1,5 miljoonasta vain 0,7 miljoonaan. Romahdus paisutti liiketappion liki kolminkertaiseksi 21,8 miljoonaan euroon. Yhtiö kertoi heinäkuun alussa suunnitelmistaan lopettaa Birka Cruises-varustamon toiminta.

Nettotulos ilman polttoaineiden markkina-arvon muutosta oli -18,3 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna tappiota kertyi 6,4 miljoonaa euroa. Polttoaineiden markkina-arvoilla korjattuna tappio oli 22,2 miljoonaa euroa. Työntekijöiden määrä laski alkuvuonna 250:llä 892:een.

Korolliset velat kasvoivat 91,8 miljoonasta eurosta 99,2 miljoonaan euroon. Omavaraisuusaste oli kesäkuun lopussa 46 prosenttia, kun se vuotta aikaisemmin oli reilut 49 prosenttia. Osakeantisuunnitelmista yhtiö on toistaiseksi luopunut. Sen sijaan se on ottanut pääomalainaa suurimmalta omistajaltaan Skärgårdstrafikilta ja samaa mahdollisuutta on tarjottu myös muille suurimmille omistajille.

Yhtiö pitää loppuvuoden näkymiä haastavina. Eckerö Linella ja Eckerö Linjenillä on liikenteessä kolme alusta, joiden arvioidaan liikennöivän vuoden loppuun. Alusten toimintaan vaikuttavat oleellisesti mahdolliset uudet koronaan liittyvät viranomaismääräykset. Rahtipuolella Eckerö Shippingsin liiketoimintaympäristö on sen sijaan normaali. Loppuvuoden luvuissa näkyy myös Birka Cruisesin alasajo. Koko vuoden tulos jää tappiolle.

PRIVANET | 28.07.2020

Eckerön osavuosikatsaukseen