Uutiset

image

Aina Groupin myynti laski, mutta tulos parani

Aina Groupin liikevaihto laski alkuvuonna 10,1 miljoonasta eurosta 8,5 miljoonaan euroon. Hämeen Sanomia kustantavan yhtiön liikevaihtoa kouraisi etenkin ilmoitusmyynnin lasku koronapandemian seurauksena. Tilausmyynti pysytteli edellisvuoden tasolla.

Liikevaihdon laskusta huolimatta yhtiö onnistui parantamaan liiketuloksensa 0,3 miljoonaan euroon edellisvuoden nollatasolta. Puolen vuoden nettotulos oli 0,3 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten se ylsi vain niukasti voitolle. Lehtiliiketoiminnan käyttökate pysytteli edellisvuoden 0,6 miljoonan euron tasolla.

Taseen loppusumma oli 11,6 miljoonaa euroa ja oma pääoma 5,9 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste laski vuodentakaisesta 17 prosenttiyksikköä 63 prosenttiin. Isoja osinkoja maksaneen yhtiö oma pääoma oli vuotta aikaisemmin 16,9 miljoonaa euroa ja vuodenvaihteessa 6,9 miljoonaa euroa.

Puolen vuoden osakekohtainen tulos nousi 0,77 eurosta 5,06 euroon. Osakekohtainen oma pääoma oli kesäkuun lopussa 100,11 euroa eli 17 euroa vähemmän kuin vuodenvaihteessa ja 87 euroa vähemmän kuin vuosi sitten.

Aina Group odottaa sanoma- ja kaupunkilehtien mediamarkkinoiden laskun jatkuvan edelleen muun muassa koronasta johtuen. Yhtiö arvioi kuitenkin liikevoittonsa pysyvän viimevuotisella 0,7 miljoonan euron tasolla.

Viimeiset kaupat Aina Groupin osakkeella on Privanetissa tehty 173 euron kurssilla, mikä tarkoittaa 10,2 miljoonan euron markkina-arvoa.

PRIVANET | 17.08.2020

Aina Groupin puolivuotiskatsaukseen