Uutiset

image

KPY aloittaa rekrytointipalvelujen kehittämisen

KPY:n kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemen mukaan kipinä rekrytointipalvelujen kehittämiseen lähti siitä että useat alueen työnantajat kokevat osaajien löytämisen vaikeaksi ja toisaalta monet koulutetut nuoret ja aikuiset muuttavat alueelta koska eivät löydä osaamistaan vastaavaa työtä.

KPY ja Osuma tuovat yhteisyössä tarjolle Savilahden osaajapoolin, joka on nimetty Pondiksi. Se kokoaa laajasti yhteen osaajia ja yhdistää heidät ketterästi alueen työpaikkoihin.

Osuman toimitusjohtaja Ville Auvinen kertoo, että kyseessä on matalan kynnyksen palvelu sekä osaajille että työnantajille. Pondin kautta onnistuu paitsi pidempiaikaiset työllistymiset, myös työharjoittelut ja lyhytkestoiset työsuhteet.

Yhteistyötahoina ovat lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto Sakky, joilla on kaikilla tuhansia opiskelijoita Savilahdessa.

–  Olemme kehittämässä Novapoliksesta aktiivista ja vetovoimaista yhteisöä, johon osaajat hakeutuvat. Pondi on keskeinen avaus tähän suuntaan. Olemme iloisia, että löysimme kuopiolaisen Osuman kumppaniksemme. Arvomaailmamme kolahtivat alusta alkaen. Haluamme molemmat olla luomassa elinvoimaa Kuopioon ja Itä-Suomeen, Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen taustoittaa.

 

PRIVANET | 29.09.2020

Linkki koko uutiseen KPYn sivuilla